HET RIJ2OP5 SEIZOEN

Rij2op5 maakt gebruik van de seizoenen en biedt door het jaar acties aan die passen bij het seizoen. Campagneleiders ontvangen regelmatig een nieuwsbrief waarin naast handige tips ook informatie staat over de uitvoering van deze acties.

Voorjaar

In het voorjaar verkoopt fietsen naar het werk zichzelf. Het is de tijd van een frisse start in de natuur. De bomen worden groen, de bloemen bloeien, er dartelen lammetjes in de wei. Langs de fietsroutes in stedelijk gebied kom je ook wonderschone natuur tegen zoals narcissen en fluitende vogeltjes.

Zomer

In de zomer is het natuurlijk ook heerlijk op de fiets. Op warme dagen, voel je de wind door je haren en schijnt de zon in je gezicht. De meeste medewerkers springen graag op de fiets en dit is een mooie periode om nieuwe fietsroutes te promoten. Zelfs een verstokte automobilist zal toegeven dat het lekkerder is buiten op de fiets, dan in de hete auto of wel cool in de auto, maar met die file toch niet zo cool.

Herfst

De herfst is ook een mooie tijd om fietsen naar het werk te promoten. Na de zomervakantie staan veel medewerkers open voor nieuw gedrag en goede voornemens. De herfst in Nederland is vaak lang en prachtig. Met mooie kleuren en zacht weer is het vaak genieten op de fiets.

Winter

De winter is niet de beste tijd om een fietscampagne te starten. Wel een goede tijd om medewerkers te enthousiasmeren te blijven fietsen. Rij2op5 noemt de winterperiode dan ook het Bikkelseizoen.