Roadshows elektrische fiets: grote potentie voor E-bike in woon-werkverkeer

 Categorie Nieuws

door: Ton Daggers, IBC Movilization.

Van 22 oktober tot en met 8 november konden op 4 bedrijventerreinen in Utrecht medewerkers elektrische fietsen testen. Er stonden verschillende soorten fietsen klaar om uit te proberen, van een elektrische vouwfiets tot een Speedbike.

Aantrekkelijk aanbod aanschaf elektrische fiets

De volgende bedrijven stelden tijdens de roadshow test fietsen beschikbaar:

Interesse in een aantrekkelijk aanbod voor aanschaf van een elektrische fiets? Neem contact op met de bedrijven via hun website.

Grote potentie voor elektrische fiets in woon-werkverkeer

Tijdens de roadshows hielden wij een onderzoek onder bezoekers. Bijna de helft van de testers woont op meer dan 15 km afstand van hun werk en hiervan komt 45% met de auto naar het werk.

Hieronder staan de resultaten van het onderzoek weergegeven.

Woon-werkafstand

Een van de belangrijkste gegevens die uit het onderzoek onder belangstellende testrijders naar voren kwam is de gemiddelde afstand van meer dan 15 km voor bijna de helft van de testgroep.

Dat bijna de helft van de geïnteresseerden op meer dan 15 Km van hun werk wonen, maakt de conclusie aannemelijk dat onder die groep een bovengemiddelde belangstelling aanwezig is voor elektrische fietsen.

Huidige vervoerswijze

Het feit dat bijna de helft van de testrijders op meer dan 15 km woont, gecombineerd met het resultaat dat meer dan 45% van de ondervraagden nu merendeels per auto naar het werk reist, is uitermate interessant. Hieruit blijkt dat er en grote potentie is om een deel van het woon-werkverkeer op de langere afstand per elektrische fiets af te wikkelen.

Tevredenheid over aangeboden producten en vervolgaanbod

Een overgrote meerderheid van de testrijders was tevreden (34%) tot zeer tevreden (54%) met het aanbod van elektrische fietsen en speedbikes. Uitspraken als: “dit is het hoogte punt van mijn dag”,” retesnel” en” hier loop ik graag even voor om” waren een paar van de uitspraken gedaan na afloop van het testrijden. De tevredenheid uitte zich ook in de belangstelling voor een persoonlijk aanbod voor een elektrische fiets voor de testrijders vanuit de deelnemende fietsproducenten en –handelaren. 63% van de deelnemers wilde graag een persoonlijke aanbieding voor een elektrische fiets per e-mail toegezonden krijgen.

De roadshows op de bedrijventerreinen in Utrecht zijn geïnitieerd door de gemeente Utrecht en mogelijk gemaakt dankzij IBC en rij2op5.