OP DE E-BIKE VAN ZEIST NAAR NIEUWEGEIN

 Categorie Goede voorbeelden

OP DE E-BIKE VAN ZEIST NAAR NIEUWEGEIN

Wat is het totaal anders om van huis te vertrekken op de fietst in plaats van met de bus of met de auto. Routeplanner Navigon blijkt de kortste en mooiste route te bieden: van Zeist naar Nieuwegein in 17,5 km. En het is te fietsen in 45 minuten. De trapondersteuning zorgt ervoor dat je steeds in hetzelfde tempo kunt doorfietsen, ook met tegenwind.

Elektrisch fietsen Wat is het totaal anders om van huis te vertrekken op de fietst in plaats van met de bus of met de auto.

Routeplanner Navigon blijkt de kortste en mooiste route te bieden: van Zeist naar Nieuwegein in 17,5 km. En het is te fietsen in 45 minuten. De trapondersteuning zorgt ervoor dat je steeds in hetzelfde tempo kunt doorfietsen, ook met tegenwind. Op lange rechte wegen kun je 28 km per uur halen, wat toch een aanzienlijke snelheid is.

De Navigon-route biedt onverwacht mooie landschappen met vergezichten naar Bunnik en vervolgens naar Houten en Utrecht Lunetten. De route voert zelfs langs een smal weggetje met aan beide zijden knotwilgen en boerderijen. Wat een plezier om hier te kunnen fietsen. Bijna geen stoplichten en auto’s onderweg. Op een van de laatste ritjes van mijn tweeweekse proef ben ik naar Utrecht gefietst omdat ik daar een afspraak had. Ik heb toen vanuit Nieuwegein het Merwedekanaal gevolgd, dat overgaat in de Vaartse Rijn.

Ook een leuk tochtje langs het water. Onderweg de Mobach ateliers en het bijgehorende keramiekmuseum bezocht. De Croeselaan oprijdend, reed ik tegen de Rabobank aan. Ik wist dat zij een kunstgalerij hebben die vrij toegangelijk is voor bezoekers, die ik altijd al een keer wilde bekijken. Ik werd er ondergedompeld in de kunst van Alicia Framis, een Amerikaanse kunstenares. Ze heeft allerlei installaties ontworpen om mogelijk te maken dat de mens op de maan kan leven. Bijvoorbeeld een maanpak en een woning om op de maan in te wonen. Voor even werd ik een wonderbaarlijke wereld in gezogen.

Opgewekt na alle culturele intermezzo’s tijdens mijn fietsritje vervolgde ik mijn weg naar het centrum van Utrecht. Die avond laat fietste ik terug naar Zeist. Ik werd getrakteerd op witte wieven, een mooi natuurverschijnsel.

Janne Verweij – gemeente Nieuwegein